İnnova

İnnova | Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri

Kuruluş Yılı: 1999

Faaliyet Alanı: IT Danışmanlık Ürün ve Yazılım Hizmetleri

Türk Telekom Ortaklık Payı: %100

Web Sitesi: www.innova.com.tr

Türkiye'nin lider bilişim şirketlerinden İnnova, güçlü Ar-Ge altyapısıyla geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler ile müşterilerinin dijital dönüşüm projelerinde, planlamadan uygulamaya her adımda fark yaratıyor.

İnnova'nın yenilikçi dijital dönüşüm çözümleri kurumlara değer katıyor

1999 yılında kurulan ve 2007 yılından itibaren %100 Türk Telekom iştiraki olarak yoluna devam eden İnnova, sektörün ve müşterilerin ihtiyaçlarına yön verme vizyonuyla uçtan uca bilişim çözümleri sunarak müşteri deneyimini en üst seviyeye taşıyor.

1.265 kişilik uzman ekibe sahip olan İnnova, İstanbul ve Ankara'daki merkez ofislerinin yanı sıra Türkiye çapında 12 destek ofisiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, geliştirdiği fintek çözümlerini PayFlex, nesnelerin interneti çözümlerini SkywaveIoT, idari ve yasal alacak takibi çözümlerini LEGA, havacılık çözümlerini AvioFlex, sağlık teknolojisi çözümlerini HICAMP ve ağ yönetimi ve izleme çözümlerini Network 360 markası altında sunuyor. Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ve Yönetilen Robotik Süreç Otomasyonu Hizmetleri (RaaS) çözümleri, E-İşler, Doküman Yönetimi, hizmet kalitesi yönetimi aracı NOVA ile geniş bir yelpazede çözümler sunan İnnova, ayrıca yönetilebilir hizmetler, dış kaynak hizmetleri ve danışmanlık hizmetleri de veriyor. Sistem entegrasyonu tarafında donanım, kiosk ve dijital imza ve altyapı hizmetleri sunan Şirket, üçüncü taraf ürün ve hizmetlerde SAP, iş zekası, CRM, IT yönetişim ve proje yönetimi çözümlerini kullanıyor.

İnnova'nın global büyümesi dört kıtada devam ediyor

Geliştirdiği ürün ve çözümleri bugüne kadar dört kıtada 37 ülkeye ihraç eden İnnova, ülkenin teknoloji üretimi konusunda ilerlemesine ve yetkin teknik uzmanlarca üretilen teknolojinin global ölçekte yer edinmesine katkıda bulunuyor.

ÖNE ÇIKAN ÜRÜN VE PROJELER

Yeni Projeler

SkywaveIoT Akıllı Fabrika Çözümleri

KPA Aerospace firmasının üretim tesisinde akıllı fabrikalar kapsamında IoT entegrasyonunun sağlanması için İnnova altyapı projesi geliştirildi. Sahada üretim yapan tüm nesnelerden data toplamak için kurulan donanımların, bir sonraki fazda kurulacak SkywaveIoT Platformu ile katma değerli hizmetler sunması amaçlanıyor.

Hizmet Olarak Mobilite (MaaS) Platformu

PTT Teknoloji ve İnnova Konsorsiyumu tarafından başlatılan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Araştırmaları Merkezi tarafından desteklenen Türkiye'de bir ilk olacak projeyle yerel yönetimler bünyesindeki toplu taşıma araçları, özel toplu taşıma araçları, şehir içi mikromobilite çözümleri, şehirler arası ulaşım araçları, özel araçlar ve yaya yolculukları ile gerçekleştirilen farklı türdeki ulaşım şekilleri tek bir platformda entegre hale geliyor. Kullanıcıların ulaşım talepleri doğrultusunda; konfor, süre, maliyet gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, anlık veya ileri tarihli yolculuklar için alternatifler sunacak, uçtan uca planlama, rezervasyon, ödeme ve kiralama gereksinimlerini karşılayacak bir MaaS Platformu geliştiriliyor.

Otokoç PayFlex OKP Projesi

Otokoç Otomotiv, kiralama, bakım ve parça satışı işlemlerindeki tüm kredi kullanım süreçlerini İnnova PayFlex Ortak Kredi Platformu üzerinden yürütüyor.

CarrefourSA e-İşler Projesi

İnnova'nın mevcut e-İşler müşterisi olan CarrefourSA'nın 140 franchise bayisinin e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye geçiş süreci de 2022 yılında başlatıldı. CarrefourSA ve bayilerinin tüm e-İşler çözümlerinin tek bir yerden sağlanacağı projenin bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Devam Eden Projeler

ACEP

İnnova, Akıllı Cezaevleri Projesi (ACEP) kapsamında 140 cezaevine, 9.400 cihaz ile hizmet veriyor. Proje kapsamında 2022 yılı içerisinde; ödeme entegrasyonu güncellemesi, kişi algılama öğrenme algoritmalarının geliştirilmesi, kantin modülünün devreye alımı, saha izleme operasyonlarının iyileştirilmesi, saha ticket yönetimi uygulamasının devreye alınması, görüşme kayıtlarının şifrelenmesi, mobil uygulama güvenlik gereksinimlerinin tanımlanması, izleme ekranının iyileştirilmesi ve e-doktor modülünün geliştirilmesi gibi faaliyetler gerçekleştirildi.

İnnova Robot Üssü ve RaaS Operasyon Merkezi Kuruluşu

İnnova, teknik altyapısı ile servis ve operasyon süreçlerini oluşturan RaaS çözümlerini, Robot Üssü ve Robot Operasyon Merkezi'nde sunmak üzere servise hazır hale getirdi. Şirket, RaaS çözümlerini Türk Telekom Grubu'nun tüm Kurumsal ve KOBİ Müşteri segmentlerine hizmet verecek şekilde yapılandırırken, SaaS Platformu üzerinden dijital asistan pazarı yapısıyla müşterilerine hazır robotlar sunmak için Ür-Ge sürecine devam ederek, her geçen gün servis yapısını geliştiriyor.

Türk Telekom’da RPA Dönüşümü

İnnova, Türk Telekom’un rutin işlerinin otomatize edilmesi ve operasyonel iş yükünün azaltılması amacıyla muhasebe, insan kaynakları, çağrı merkezi gibi farklı birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda pek çok robotik süreç otomasyonu çalışması yaptı.

PayFlex e-İrsaliye

İnnova, PayFlex e-İşler çözümlerinin pazarda yaygınlaşması ve operasyonel olarak kapasitenin artırılması için e-İşler altyapısını yeniden tasarlamaya başladı. Şirket, öncelikli olarak e-İrsaliye için altyapı geliştirme çalışmalarını tamamladı. Vodafone Türkiye'nin tüm e-İrsaliye süreçleri İnnova tarafından yönetilecek.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Altyapısının Modernizasyonu ve Taşınma Projesi
İnnova, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) tarafından kullanılan veri merkezindeki donanım ve yazılımların modernizasyonunu sağlamak amacıyla eski veri merkezinde kullanılan sistemlerin yeni veri merkezine taşınması ve Ankara Oran’da kurulacak birincil veri merkezi ile Yozgat’ta bulunan ve modernizasyonu yapılacak Felaket Kurtarma Merkezi (FKM)’nin birlikte çalışır hale getirilmesi için tüm işlemlerin yapılmasını hedefledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Altyapı Enerji Projesi

İnnova, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan'da elektrik ve fiber altyapı projesi kapsamında, 20.750 metre orta gerilim kablolama ve 7 bin metre fiber kablolama yaparak Proje’nin %85'ini tamamladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Teknoloji İyileştirme Projesi
İnnova, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 1.500 noktada il ve ilçe kütüphanelerinde network altyapı iyileştirme projesini tamamladı. Kütüphanelere yeni cihazlar konumlandırarak, internet erişimi sağladı.

2022 Yılında Tamamlanan Projeler

Sanal POS Server

İnnova, PayFlex Sanal POS ile halihazırda hizmet verdiği Akbank, VakıfBank, Ziraat Bankası ve İş Bankası'na Şekerbank'ı da ekledi. PayFlex Sanal POS, online tahsilat süreçlerini uçtan uca yürüterek, üye iş yeri entegrasyonu, kredi kartı ve banka kartından tahsilat gibi süreçlerin kolayca tamamlanmasını sağlıyor.

Türk Telekom Bayi Dashbord

1.100'den fazla noktada bulunan Türk Telekom mağazalarında 5 bin cihaz kurulumuyla hayata geçirilen Akıllı Mağaza Projesi ile İnnova, mağaza içerisinde kişi sayma, personel takip sistemi, akıllı tabela aydınlatma yönetimi, mağaza içi analitik ve şarjmatik bileşenlerini devreye aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü Veri Merkezi Optimizasyon Projesi

İnnova, Bakanlık Veri Merkezi ve Felaket Kurtarma Merkezi’ne hiper bütünleşik altyapı kurulmasını ve kurum bünyesinde bulunan yazılım bileşenleri ile bu bileşenlerin mevcut yapıya entegre edilerek kullanılabilir hale gelmesini sağladı. Şirket, kurum hizmetlerinden faydalanan yaklaşık 1,2 milyon öğretmen ile 15,9 milyon öğrencinin ve bilgi paylaşımı yapılan diğer kurumların daha iyi hizmet almasını hedefliyor.

Çanakkale 18 Mart Köprüsü LEGA Projesi

2022’de tamamlanarak hizmete açılan Çanakkale 18 Mart Köprüsü için yapılan anlaşma kapsamında; köprüden ihlalli geçiş, yasal süreç öncesinde ödeme takip ve tahsilat kabulü, veri zenginleştirme ile yasal sürece hazırlık, yasal sürecin başlatılması ve yasal süreçte bütün icra/dava işlemleri LEGA ile yönetiliyor.

Kurumsal Çözümler TTVPN Projesi

İnnova, Türk Telekom ile birlikte gerçekleştirdiği TTVPN Projesinde, 150 kurumsal müşteri için 1.900 uç (router) kurulumu tamamladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) WiFi Altyapı Projesi

İnnova, KYK WiFi Altyapı Projesi kapsamında 174 yurda altyapı ve WiFi tabanlı kesintisiz internet yayını sağladı.

Jandarma Network Yükseltme Projesi

İnnova, Türkiye’nin 81 ilindeki 2.500 jandarma noktasında 2.500 router ve 6.200 switch yenileme projesini tamamladı. Proje sayesinde jandarmanın iletişim hızı artırılarak kesintisiz çalışma imkanı sağlandı.

İnnova'nın 2022 yılı performansı saygın ödüllere layık görüldü

İnnova'ya Bilişim 500’den dört birincilik ödülü

İnnova, Sistem Entegratörü ve İş Ortağı ana kategorisinin ERP Yazılımı, İş Uygulamaları, Ağ Donanımı ve Danışmanlık alt kategorilerinde birincilik ödüllerinin sahibi oldu. Bilişim 500 genel sıralamasında ise bir basamak yükselerek 23. sıraya yerleşti.

Deloitte Technology Fast 50 Türkiye’den Big Star Ödülü

2021 yılı verileri dikkate alınarak hazırlanan Deloitte Technology Fast 50 Türkiye Programı’nın sonuçlarına göre İnnova, Büyükler Ligi olarak adlandırılan Big Star Ödülü’nün sahibi oldu.

Brandon Hall Excellence Awards'da Altın Ödül

İnnova, liderlerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda tasarladığı Lead Future projesi ile eğitim ve gelişim sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan Brandon Hall Excellence Awards'ta "Best Program to Improve Individual Development Planning" kategorisinde altın ödülün sahibi oldu.

İnnova'nın iş ortaklarından kazandığı ödüller

  • Dell Technologies “Özel Proje" ödülü
  • Forcepoint “En İyi Kamu Projesi” ödülü
  • Fortinet “MSSP Partner of the Year” ödülü
  • Huawei “Best Marketing Partner of 2021” ödülü
  • Huawei “Top Partner of HCIE” ödülü
  • Microfocus “Yılın Big Data Projesi” ödülü